Silence of the Tides


Silence of the Tides is een prachtig vormgegeven portret waarin de continue ‘ademhaling’ van het Waddengebied centraal staat.

 

Silence of the Tides is een intens cinematografisch portret van het internationale Waddengebied. Een film die in- en uitademt met de getijden van het Werelderfgoed, een van de grootste aaneengesloten wetlands ter wereld, terwijl het de breekbare relatie tussen mens en natuur verkent. Een hypnotiserende blik op de cycli en contrasten van de seizoenen: leven en dood, storm en stilte, de massa en het individu. Een poëtische overpeinzing zonder voice-overs of interviews tegen een overweldigend decor van lucht, water, wind, mist en voortdurend veranderend licht.

 

Silence of the Tides, speciaal gemaakt voor het grote doek met als eerste Nederlandse productie, een levensechte Dolby Atmos soundtrack is een hallucinerende bioscoop ervaring. Regisseur en cameraman Pieter-Rim de Kroon (Hollands Licht, A Day in a Life, V.I.S.S.E.N) maakte vele films over culturele, maatschappelijke en natuuronderwerpen, die werden bekroond met meer dan 140 internationale onderscheidingen waaronder een Gouden Kalf voor Hollands Licht.

 

  • 103 min
  • color
  • DCP
  • Spoken languages: No dialogue
Director
Pieter-Rim de Kroon
Production
Annemiek van der Hell / Windmill Film
Executive producer
Reinette van de Stadt for Windmill Film
Co-production
Bildersturm Filmproduktion GmbH, AVROTROS
Cinematography
Dick Harrewijn

 

Ga naar Trailer

 

Deze documentaire is mede mogelijk gemaakt door het gebruik van CameraStabiel producten.